Malatya İş Dünyası; İş Arayanların, İş Verenlerin, Sektöründe Lider Kuruluşların Resmi Web Sitesi
 
Malatya İş Dünyası Logo
İnel İnşaat Bilsis Bilgisayar Malatya Kilo İle Mangal 
 
 

İş Sektörü

 

Anket

İmkanınız olsa Malatya'da mı yoksa başka bir şehirde mi yaşamak istersniz?
Malatya'da yaşamak isterim
Malatya'da yaşamak istemem
 
 
 
 
Esnafa Destek Verin

Malatya’da küçük sanayi sitesinde yer alan keresteci, marangoz ve mobilyacıların site şeklinde bir araya gelip mesleklerini sürdürmeleri için toplantı yapıldı.

Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Ağaç Sanatkarları Odası Salonu’nda yapılan toplantıya;Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar ile keresteci ve mobilyacı esnafı katıldı.

Keresteci, marangoz ve mobilyacıların 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin devamı olan 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsis edilecek bir yerde bir site şeklinde bir araya gelip mesleklerini sürdürmeleri için yapılacaklar görüşüldü.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, keresteci, marangoz ve mobilyacıların Organize Sanayi Bölgesi’nde bin dönümlük arsa istediklerini belirterek, “Örneği Kayseri gibi illerde var. Hatta böyle bir projeye dünya bankalarında hibe olarak destek de alınabilir” dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri’ne verilen teşviklerin küçük sanayi sitelerine de verilmesini istediklerini dile getiren Keskin, “Yüzde 95’i bu partiye oy veren ve sizin için gece gündüz çalışan esnaf kesimi de teşvik istiyor. Organize sanayide verdiğiniz sigorta desteğini Bağ-Kur’a da verin. Enerjiye verdiğimiz desteği esnaf da verin” diye konuştu.

İhtisas organize sanayi bölgelerinin ferdi ve organize sanayilerin dışında olduğunu, bunun bir örneğinin Mermer İhtisas Organize Sanayi’nin Akçadağ’da kurulduğunu hatırlatan 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar, “Ancak, karma olarak planlanan Organize Sanayi Bölgesi dışındaki bir yerde keresteci ve mobilyacıların Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmasını öneriyorum” şeklinde konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de, küçük sanayi sitelerinin teşvikinin organize sanayi bölgelerinin teşviklerinin çok altında olduğunu söyleyerek, “Organize sanayi bölgelerine teşvik verilmesi, rekabet edilebilirlik imkanı oluşturmaktır. Küçük esnafımızın, küçük bakkalımızın da bir ardaya gelecek bir şeyler yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

ESKKK Başkanı Ali Evren ise keresteci, marangoz ve mobilyacıların ayrı bir sanayide mesleklerini sürdürme konularını görüşmek üzere düzenledikleri 3. toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Biz istiyoruz ki bin, 2 bin ve 5 bin metrekarelik bölümler halinde işletmelere yer verilsin” değerlendirmesini yaptı.

malatyahaber.com


 

Son Eklenen Firmalar

 

Sektörel Görüşme

Hulusi ALTUNTAŞ
Malatya Forklift Sektörü Hakkında Söyleşi
Mehmet YILDIZ
Halısaha Sektörü Hakkında Söyleşi
Tüm Görüşmeler.. 
 

Reklam


Ayışığı Halı Saha
Alt arka plan
Malatya ış Dünyası Küçük Logo

Malatya İş Dünyası
www.malatyaisdunyasi.com
2012-2024 © Malatya Firma Rehberi
E-Posta: malatyaisdunyasi@gmail.com

İstatistikler
Sitemizde 131 kategoride; 5 adet seçkin, 14544 adet standart firma bulunmaktadır.
Sosyal Medyada Biz
Malatya İş Dünyası Facebook Sayfası Malatya İş Dünyası Google Plus Sayfası Malatya İş Dünyası Twitter Sayfası Malatya ış Dünyası RSS Desteği
Ücretsiz Firma Ekle